• Truskawkowy poncz na winie różowym
2024-05-08

Letni poncz truskawkowy na rosé

  • 8 porcji
  • 15 minut

Tak właśnie smakuje lato! Jest pełne truskawek i aromatycznego wina różowego. Ten przepis sprawi, że słoneczne popołudnia będą jeszcze przyjemniejsze.

SKŁADNIKI
  • 180

    ml syropu truskawkowego lub słodzonego purée z truskawek

  • 180

    ml soku pomarańczowego

  • 120

    ml likieru pomarańczowego

  • 750

    ml schłodzonego wina różowego wytrawnego

  • 1

    szklanka pokrojonych truskawek

  • 1

    pomarańcza

  • 1

    garść liści mięty

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pomarańczę dokładnie wyszorować i pociąć na małe kawałki, po czym razem z pokrojonymi truskawkami wrzucić do większego dzbanka.
  2. Liście mięty opłukać, osuszyć i wrzucić do owoców. Składniki zalać syropem lub purée z truskawek, sokiem pomarańczowym oraz likierem. Wymieszać. Całość dopełnić winem.
  3. Poncz przelewać do szklanek wypełnionych kostkami lodu. Można udekorować świeżymi owocami.

Sprawdź też! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.