• poncz mango z ananasem na winie
2023-05-25

Kruszon mango

  • 6 porcji
  • 15 minut

W roli głównej mango i białe wino, ale to nie koniec. Egzotycznego smaku dodaje również ananas z pomarańczą. Co za ekipa!

SKŁADNIKI
  • 1

    kg mango

  • 1

    pomarańcza

  • 2

    cytryny

  • 1

    puszka ananasa w zalewie (ok. 600 g)

  • 450

    ml schłodzonego półsłodkiego białego wina

  • 1 szklanka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mango obrać i pokroić w kostkę, po czym razem z ananasem z zalewą przełożyć do misy miksera.
  2. Z pomarańczy i cytryn wycisnąć sok, a następnie wlać do ananasa z mango. Wsypać kostki lodu. Całość zmiksować na najwyższych obrotach, aż lód się rozdrobni.
  3. Mus owocowy przelać do dzbanka, po czym dodać schłodzone wino. Wymieszać. Kruszon można podawać z kawałkami mango lub plasterkami pomarańczy i miętą.

Sprawdź też! Odkryj afrodyzjakalną moc mango!





Tagi drinki, wino




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.