2023-05-25
Kruszon mango
W roli głównej mango i białe wino, ale to nie koniec. Egzotycznego smaku dodaje również ananas z pomarańczą. Co za ekipa!
SKŁADNIKI
-
1
kg mango
-
1
pomarańcza
-
2
cytryny
-
1
puszka ananasa w zalewie (ok. 600 g)
-
450
ml schłodzonego półsłodkiego białego wina
-
1 szklanka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Mango obrać i pokroić w kostkę, po czym razem z ananasem z zalewą przełożyć do misy miksera.
- Z pomarańczy i cytryn wycisnąć sok, a następnie wlać do ananasa z mango. Wsypać kostki lodu. Całość zmiksować na najwyższych obrotach, aż lód się rozdrobni.
- Mus owocowy przelać do dzbanka, po czym dodać schłodzone wino. Wymieszać. Kruszon można podawać z kawałkami mango lub plasterkami pomarańczy i miętą.
Sprawdź też! Odkryj afrodyzjakalną moc mango!
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy