2022-06-14
Jogurt w granolą i musem owocowym
Chrupiąca granola przekładana jogurtem greckim oraz musem owocowym na czerwonym winie.
SKŁADNIKI
-
1
szklanka granoli
-
100
g malin + do dekoracji
-
100
g borówki amerykańskiej + do dekoracji
-
200
g jogurtu greckiego
-
50
ml półwytrawnego czerwonego wina (można zastąpić wodą)
-
2
łyżki miodu lub cukru trzcinowego
PRZYGOTOWANIE:
- Owoce przebrać, opłukać i przełożyć do garnka. Zalać wodą lub winem, po czym dodać miód lub cukier trzcinowy. Podgrzewać na średnim ogniu, mieszając, aż całość zgęstnieje. Owoce zmiksować na mus.
- Do dwóch wyższych szklanek wykładać kolejno połowę granoli oraz musu owocowego. Następnie wylać cały jogurt grecki. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą granolę i mus. Udekorować świeżymi owocami.
Sprawdź nasz przepis na granolę na cydrze! Będzie idealna!
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy