• Grzane piwo z brandy na zimowe chłody
2023-12-04

Grzane piwo na brandy

  • 2 porcje
  • 10 minut

W zimowy nastrój wprowadzi Cię grzane piwo przygotowane na bazie soku jabłkowego, brandy i rozgrzewających przypraw.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 1

    l jasnego piwa lub miodowego

  • 200

    ml soku jabłkowego

  • 2

    laski cynamonu

  • 2

    gwiazdki anyżu

  • 6

    goździków

  • 3

    łyżki miodu

  • 1

    pomarańcza

  • 50

    ml brandy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do rondelka wlać piwo oraz sok jabłkowy. Następnie wrzucić laski cynamonu, anyż oraz goździki i dodać miód.
  2. Pomarańczę sparzyć i osuszyć, po czym pokroić w plasterki i dołożyć do piwa z dodatkami.
  3. Piwo podgrzać na niewielkim ogniu, aż zrobi się gorące (nie doprowadzać do wrzenia!).
  4. Napój zdjąć z ognia i wymieszać z brandy. Grzaniec przelać do szklanek lub kubków.

Sprawdź też! Jak zrobić idealnego grzańca w domu?

(fot. depositphotos)

 





Tagi piwo




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.