• Meksykańska chelada, czyli piwo z sokiem cytrynowym
2022-08-08

Chelada – piwo z cytryną

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Banalne połączenie, ale idealnie się uzupełnia – w sam raz, by nieco ostudzić gorączkę kibicowania.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 330

    ml schłodzonego jasnego piwa

  • 1

    cytryna

  • kilka kostek lodu

  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z cytryny wycisnąć sok i przelać do pokala, po czym wrzucić kilka kostek lodu.
  2. Całość dopełnić schłodzonym piwem. Na końcu dodać szczyptę soli.

(fot. depositphotos)





Tagi drink ,piwo




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.