• Drink na wzmacnianym winie marsala
2024-02-29

Bloody Marsala

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Z uwagi na słone nuty, które często charakteryzują wytrawną marsalę, to wino idealnie odnajdzie się właśnie w tej wariacji na temat koktajlu Krwawa Mary.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 50

    ml wytrawnego wina marsala

  • 120

    ml soku pomidorowego

  • 15

    ml soku z cytryny

  • 10

    kropli sosu Worcestershire

  • 3

    krople sosu tabasco

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać sok pomidorowy, sok z cytryny, wino oraz sos Worcestershire i tabasco.
  2. Składniki dobrze wymieszać. Na końcu drink można udekorować plastrem cytryny oraz łodygą selera.

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.