• drink na białym rumie
2023-09-27

Biały rum na grenadynie

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Biały rum i słodycz syropu z granatów – to piękne połączenie!

SKŁADNIKI
  • 60

    ml białego rumu

  • 30

    ml soku z limonki

  • 20
  • kostki lodu

  • pestki granatu do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać rum, sok z cytryny i grenadynę. Całość dokładnie wymieszać, potrząsając shakerem.
  2. Do niskiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym przelać do niej przez sitko koktajl. Na końcu wrzucić kilka pestek granatu do dekoracji.

(fot. depositphotos)





  • Zamiast grenadyny można użyć syropu malinowego.
Tagi drinki, rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.