• arbuzowe slushy - koktajl na wódce
2024-04-04

Arbuzowe slushy na wódce

  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie

Popijaj wódkę arbuzową przez całe lato! Poncz z mrożonego arbuza, wódki, limonki i syropu cukrowego przyniesie miłe ochłodzenie nawet w najcieplejszy dzień!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 4
  • 1

    arbuz  (o wadze ok. 1,5 kg)

  • 180

    ml wódki

  • 90

    ml soku z limonki

  • 60
  • 2

    szklanki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Arbuz przekroić na pół. Miąższ wydrążyć, pokroić na mniejsze kawałki, po czym przełożyć do woreczka i włożyć do zamrażarki na co najmniej 2 godziny.
  2. Do misy blendera wrzucić zamrożonego arbuza. Następnie dodać wódkę, sok z limonki, syrop cukrowy oraz kostki lodu.
  3. Składniki zmiksować na gładką masę, po czym przelać do schłodzonych szklanek. Napój można dopełnić wodą gazowaną lub tonikiem cytrynowym.

Sprawdź też! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów

(fot. depositphotos)





Tagi drinki ,wódka




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.