2023-10-03
Podwójny rum z colą
Jeśli do tej pory rum z colą nie wzbudzał w Tobie entuzjazmu, musisz spróbować tego. Połączenie rumu białego i kokosowego całkowicie zmienia zasady gry!
SKŁADNIKI
-
50
ml białego rumu
-
30
ml rumu kokosowego (np. Malibu)
-
20
ml soku z limonki
-
mocno schłodzona cola do dopełnienia
-
2
ćwiartki limonki
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Do niskiej szklanki wsypać lód i wlać oba rodzaje rumu oraz sok z limonki. Wymieszać.
- Następnie wrzucić ćwiartki limonki i drink dopełnić schłodzoną colą. Koktajl można udekorować listkami mięty.
Sprawdź też! Gotuj z rumem. 5 przepisów, które Cię zaskoczą
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy