2023-09-12
Śniadaniowy pudding ryżowy na whisky
Pyszny pudding ryżowy aromatyzowany whisky – słodki pomysł na dzień dobry!
SKŁADNIKI
-
200
g ryżu
-
20
g cukru pudru
-
1.2
l pełnotłustego mleka
-
2
łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
-
1.5
łyżki whisky (lub więcej do smaku)
-
ulubione owoce do podania
-
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
- Do rondla wlać mleko i wsypać ryż, cukier oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie miękki i wchłonie większość płynu.
- Ryż połączyć z whisky i przełożyć do miseczek. Wierzch polać miodem lub syropem klonowym, po czym ułożyć ulubione owoce. Podawać na ciepło.
Sprawdź też! 7 łatwych i pysznych przepisów z whisky
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy