2024-07-04
Sorbet o smaku hibiskusa na tequili
Co za połączenie! To może być hit tego lata. Sprawdź, jak niewiele trzeba, by otrzymać spektakularny efekt!
SKŁADNIKI
-
0.5
szklanki cukru
-
50
g suszonych kwiatów hibiskusa
-
2
limonki
-
2
łyżki tequili
-
2
szklanki wody
-
sezonowe owoce do podania
PRZYGOTOWANIE:
- W rondelku zagotować 2 szklanki wody z cukrem, mieszając, by dobrze się on rozpuścił.
- Syrop zdjąć z ognia, po czym wrzucić kwiaty hibiskusa. Odstawić na 1 godzinę, by dobrze się zaparzyły. Po tym czasie syrop odcedzić.
- Limonki sparzyć i dobrze umyć, a następnie zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Składniki dołożyć do syropu z hibiskusa. Na końcu wlać tequilę i całość wymieszać.
- Mieszankę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Co jakiś zamarzającą masę przemieszać łyżką. Podawać z owocami sezonowymi.
Sprawdź też! Owocowy zawrót głowy! 5 przepisów na domowe sorbety
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy