2024-04-04
Arbuzowe slushy na wódce
Popijaj wódkę arbuzową przez całe lato! Poncz z mrożonego arbuza, wódki, limonki i syropu cukrowego przyniesie miłe ochłodzenie nawet w najcieplejszy dzień!
SKŁADNIKI
-
1
arbuz (o wadze ok. 1,5 kg)
-
180
ml wódki
-
90
ml soku z limonki
-
60
-
2
szklanki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Arbuz przekroić na pół. Miąższ wydrążyć, pokroić na mniejsze kawałki, po czym przełożyć do woreczka i włożyć do zamrażarki na co najmniej 2 godziny.
- Do misy blendera wrzucić zamrożonego arbuza. Następnie dodać wódkę, sok z limonki, syrop cukrowy oraz kostki lodu.
- Składniki zmiksować na gładką masę, po czym przelać do schłodzonych szklanek. Napój można dopełnić wodą gazowaną lub tonikiem cytrynowym.
Sprawdź też! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy