• Śniadaniowe burrito
2022-06-14

Śniadaniowe burrito

  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 5 minut

Coś konkretnego do filiżanki mocnej, czarnej kawy. Jajecznica ze szpinakiem zawinięta w tortillę.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 2

    placki tortilli

  • 3

    garści szpinaku

  • 1

    ząbek czosnku

  • 2

    łyżki startego sera żółtego

  • 4

    jajka

  • kilka pieczarek

  • masło do smażenia

  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 180ºC. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, po czym wrzucić szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podgrzewać, aż liście zmiękną. Szpinak doprawić.
  2. Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zrumienić na maśle. Następnie wbić jajka i wsypać starty ser. Podgrzewać, mieszając, aż jajka się zetną. Jajecznicę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na każdym placki tortilli rozsmarować porcję szpinaku, a na nim rozprowadzić jajecznicę. Placki zwinąć jak krokiety.
  4. Burrito wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5 minut. Podawać na ciepło od razu po przygotowaniu.
Tagi śniadanie
KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.