• drink na whisky
2023-07-10

Whisky po karaibsku

  • 1 porcja
  • 5 minut

Piña Coladę chyba znajdą wszyscy, ale czas na mały twist! Tym razem ananas i kokos będą wspaniałym tłem dla… whisky!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 50

    ml whisky

  • 2

    plasterki ananasa

  • 30

    ml mleczka kokosowego

  • 20

    ml soku z limonki

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do misy blendera wrzucić ananasa i kilka kostek lodu, po czym wlać mleczko kokosowe, sok z limonki oraz whisky. Składniki starannie zmiksować.
  2. Przygotowany koktajl przelać do wysokiej szklanki. Można udekorować kawałkiem ananasa.

Sprawdź też! Drinki z whisky. Z czym najlepiej mieszać whisky?

(fot. depositphotos)





Tagi drinki ,whisky




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.