2024-10-11
Wermut Spritz
Jeden z barmańskich hitów na Aperolu, który pachnie latem. Gasi pragnienie oraz cieszy podniebienie.
SKŁADNIKI
-
100
ml czerwonego wermutu wytrawnego
-
50
ml Aperolu
-
25
-
25
ml soku wyciśniętego z limonki
-
50
ml soku z czerwonych pomarańczy
-
gazowana woda mineralna do dopełnienia
-
2
plasterki czerwonej pomarańczy
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Wermut przelać do shakera. Dolać Aperol, sok z pomarańczy, syrop cukrowy i sok z limonki. Całość dokładnie wymieszać, po czym przelać do dwóch szklanek wypełnionych lodem.
- Drinki dopełnić gazowaną wodą mineralną i wrzucić po 1 plasterku czerwonej pomarańczy. Na końcu można ozdobić gałązkami mięty.
Sprawdź też! Jak pić wermut? Tylko w koktajlach? Nie! Czas na degustację!
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy