2024-01-31
Wafle z kremem kakaowo-rumowym
Deser, który wymaga minimalnego nakładu sił, ale w smaku nie ma sobie równych! Ten rumowy krem rozpływa się w ustach!
SKŁADNIKI
- 200
g masa
- 120
ml mleka
- 60
ml ciemnego rumu
- 1
szklanka cukru trzcinowego
- 3
łyżki kakao
- 2.5
szklanki mleka w proszku
- 1
szklanka posiekanych orzechów
- 3
wafle
PRZYGOTOWANIE:
- Masło przełożyć do rondelka. Wlać mleko oraz rum, po czym wsypać cukier i kakao. Całość podgrzać, stale mieszając, aż składniki dobrze się połączą. Wrzucić orzechy i masę zagotować.
- Masę zdjąć z ognia i dokładnie połączyć z mlekiem w proszku (gdyby masa była zbyt rzadka, dodać jeszcze odrobinę mleka w proszku). Lekko ostudzić.
- Wafle przełożyć przygotowaną masą, po czym obciążyć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Sprawdź też! Słodka chwila we dwoje. Najlepsze desery z czekoladą
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy