• Truskawki zanurzone w amerykańskiej whiskey
2024-06-04

Truskawki w bourbonie

  • 2 porcje
  • 10 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

To świetny dodatek do domowych koktajli. Przygotowujemy z nimi letnią wersję Mint Julep.

SKŁADNIKI
  • 500

    g niedużych truskawek

  • bourbon do dopełnienia

  • 2 porcje = 2 słoiki o pojemności 500 ml

PRZYGOTOWANIE:

  1. Truskawki opłukać i osuszyć, po czym usunąć szypułki. Owoce ułożyć w dwóch półlitrowych słoikach.
  2. Następnie słoiki dopełnić bourbonem i szczelnie zamknąć. Truskawki odstawić na 1 tydzień. Co jakiś czas potrząsać słoikami, by owoce się przemieszały.

Sprawdź też! Wszystko, co musisz wiedzieć o bourbonie

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.