2022-06-14
Śniadaniowe burrito
Coś konkretnego do filiżanki mocnej, czarnej kawy. Jajecznica ze szpinakiem zawinięta w tortillę.
SKŁADNIKI
-
2
placki tortilli
-
3
garści szpinaku
-
1
ząbek czosnku
-
2
łyżki startego sera żółtego
-
4
jajka
-
kilka pieczarek
-
masło do smażenia
-
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik rozgrzać do temp. 180ºC. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, po czym wrzucić szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podgrzewać, aż liście zmiękną. Szpinak doprawić.
- Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zrumienić na maśle. Następnie wbić jajka i wsypać starty ser. Podgrzewać, mieszając, aż jajka się zetną. Jajecznicę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Na każdym placki tortilli rozsmarować porcję szpinaku, a na nim rozprowadzić jajecznicę. Placki zwinąć jak krokiety.
- Burrito wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5 minut. Podawać na ciepło od razu po przygotowaniu.
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy