• Drink z koniakiem
2022-06-24

Sezerac – drink na koniaku

  • 1 porcja
  • 15 minut

Oto coś dla wielbicieli klasyków. Przedstawiamy drink prosto z Nowego Orleanu.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 45

    ml koniaku

  • 10

    ml absyntu

  • 10

    kropli bittersa

  • 5

    ml syropu cukrowego

  • kawałek skórki cytrynowej lub pomarańczowej

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do szklanki typu tumbler wrzucić kilka kostek lodu i odstawić na chwilę, by szkło się schłodziło. Następnie wlać absynt i wymieszać.
  2. W drugiej szklance wymieszać koniak, bitters oraz syrop cukrowy.
  3. Do koktajlu wlewać, przecedzając przez sitko, topniejący lód razem z absyntem. Następnie drink przelać do zaromatyzowanej absyntem szklanki. Na końcu wrzucić skórkę z cytryny lub pomarańczy.





Tagi drink




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.