2025-01-02
Schabowe w bourbonie
Schabowy zrzuca swoją panierkę, by wziąć kąpiel w bourbonie. Ten smak Cię zaskoczy!
SKŁADNIKI
-
4
kotlety schabowe
-
4
łyżki keczupu
-
1
łyżka mąki pszennej
-
2
łyżki bourbona
-
3
łyżki oliwy z oliwek
-
słodka papryka w proszku
-
sól, pieprz
-
masło klarowane do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
- Keczup wymieszać z bourbonem i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
- Kotlety delikatnie rozbić, oprószyć z dwóch stron mąką, a następnie zanurzyć w sosie z keczupu. Odstawić na 10 minut.
- Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła klarowanego. Schabowe smażyć z obu stron po kilka minut – powinny być lekko zrumienione. Podawać z warzywami na patelnię lub sałatką.
Sprawdź też! Gotowanie z whisky – świetny pomysł czy zwykłe marnotrawstwo?
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy