2025-01-02
Schabowe w bourbonie
Schabowy zrzuca swoją panierkę, by wziąć kąpiel w bourbonie. Ten smak Cię zaskoczy!
SKŁADNIKI
- 4
kotlety schabowe
- 4
łyżki keczupu
- 1
łyżka mąki pszennej
- 2
łyżki bourbona
- 3
łyżki oliwy z oliwek
słodka papryka w proszku
sól, pieprz
masło klarowane do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
- Keczup wymieszać z bourbonem i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
- Kotlety delikatnie rozbić, oprószyć z dwóch stron mąką, a następnie zanurzyć w sosie z keczupu. Odstawić na 10 minut.
- Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła klarowanego. Schabowe smażyć z obu stron po kilka minut – powinny być lekko zrumienione. Podawać z warzywami na patelnię lub sałatką.
Sprawdź też! Gotowanie z whisky – świetny pomysł czy zwykłe marnotrawstwo?
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy