2025-05-05
Poncz truskawkowy na mrożonej herbacie i bourbonie
Doskonały napój na cieplejsze dni. To połączenie rozpieszcza podniebienie!
SKŁADNIKI
- 4
torebki herbaty czarnej lub owocowej
- 8
szklanek wody
- 0.5
szklanki syropu truskawkowego
- 2
szklanki truskawek
- 2
szklanki bourbona
kilka kostek lodu
plasterki cytryny, truskawki i liście mięty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Herbatę zalać 8 szklankami wrzątku i zaparzać przez 5 minut. Następnie usunąć torebki. Gdy napar ostygnie, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
- Truskawki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce zalać syropem i całość zmiksować.
- Mus truskawkowy przelać do dzbanka i wrzucić kilka kostek lodu. Następnie dodać schłodzoną herbatę oraz bourbon i dokładnie wymieszać.
- Do ponczu wrzucić plasterki cytryny, liście mięty oraz truskawki Przelać do szklanek.
Zainspiruj się! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy