• Poncz truskawkowy na bourbonie
2025-05-05

Poncz truskawkowy na mrożonej herbacie i bourbonie

  • 8 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie

Doskonały napój na cieplejsze dni. To połączenie rozpieszcza podniebienie!

SKŁADNIKI
  • 4

    torebki herbaty czarnej lub owocowej

  • 8

    szklanek wody

  • 0.5

    szklanki syropu truskawkowego

  • 2

    szklanki truskawek

  • 2

    szklanki bourbona

  • kilka kostek lodu

  • plasterki cytryny, truskawki i liście mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Herbatę zalać 8 szklankami wrzątku i zaparzać przez 5 minut. Następnie usunąć torebki. Gdy napar ostygnie, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  2. Truskawki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce zalać syropem i całość zmiksować.
  3. Mus truskawkowy przelać do dzbanka i wrzucić kilka kostek lodu. Następnie dodać schłodzoną herbatę oraz bourbon i dokładnie wymieszać.
  4. Do ponczu wrzucić plasterki cytryny, liście mięty oraz truskawki Przelać do szklanek.

Zainspiruj się! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.