2023-03-14
Poncz na granacie i whiskey
Domówka, piknik, grill – ta wybuchowa mieszanka pasuje do każdej okazji!
SKŁADNIKI
-
3
limonki
-
1
l soku z granatów
-
50
g cukru trzcinowego
-
500
ml irlandzkiej whiskey
-
250
ml piwa imbirowego lub gazowanej wody mineralnej
-
2
owoce granatu
-
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Limonki pokroić na kawałki, po czym wrzucić z cukrem do soku z granatów. Całość zmiksować.
- Sok przecedzić do naczynia na poncz. Wrzucić kostki lodu, po czym wlać whiskey oraz piwo imbirowe lub wodę gazowaną. Wymieszać. Na końcu dołożyć pestki granatu. Poncz przelać do niskich szklanek.
Sprawdź też! 5 łatwych drinków na irlandzkiej whiskey
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy