2024-07-19
Mai Tai – aromatyczny drink na rumie
Klasyczny przepis na koktajl z 3 rodzajami rumu! Idealny miks, by przywołać wakacyjną aurę o każdej porze roku.
SKŁADNIKI
- 50
ml białego rumu
- 50
ml złotego rumu
- 60
ml likieru triple sec
- 30
ml soku z limonki
- 15
ml likieru lub syropu migdałowego
- 30
ml ciemnego rumu
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Do shakera wrzucić lód. Wlać biały i złoty rum, po czym dodać triple sec, sok z limonki oraz likier lub syrop migdałowy.
- Shaker zakręcić i energicznie nim wstrząsać kilkanaście sekund, by składniki dobrze się połączyły.
- Drink przecedzić do szklanki wypełnionej lodem, dopełnić ciemnym rumem – wlewać go powoli, po ściance, by utworzył na wierzchu ciemną warstwę.
Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy