2024-07-19

Mai Tai – aromatyczny drink na rumie

  • 1 porcja
  • 5 minut

Klasyczny przepis na koktajl z 3 rodzajami rumu! Idealny miks, by przywołać wakacyjną aurę o każdej porze roku.

SKŁADNIKI
  • 50

    ml białego rumu

  • 50

    ml złotego rumu

  • 60

    ml likieru triple sec

  • 30

    ml soku z limonki

  • 15

    ml likieru lub syropu migdałowego

  • 30

    ml ciemnego rumu

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić lód. Wlać biały i złoty rum, po czym dodać triple sec, sok z limonki oraz likier lub syrop migdałowy.
  2. Shaker zakręcić i energicznie nim wstrząsać kilkanaście sekund, by składniki dobrze się połączyły.
  3. Drink przecedzić do szklanki wypełnionej lodem, dopełnić ciemnym rumem – wlewać go powoli, po ściance, by utworzył na wierzchu ciemną warstwę.

Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.