• Koktajl Penicylina
2022-10-14

Koktajl Penicylina

  • 1 porcja
  • 5 minut

Niektórzy mówią o nim, że jest ulepszoną wersją Whisky Sour. Jego autorem jest Sam Ross, jeden z najsłynniejszych nowojorskich barmanów.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 60

    ml whisky

  • 5

    ml torfowej whisky

  • 20

    g płynnego miodu

  • 20

    ml soku z cytryny

  • 20

    ml syropu imbirowego

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić lód i wlać whisky (bez torfowej). Dodać miód, sok z cytryny oraz syrop imbirowy. Składniki energicznie wymieszać w shakerze.
  2. Niską szklankę wypełnić kostkami lodu, po czym przez sitko wlać przygotowany drink. Na wierzch wylać whisky torfową (nie mieszać). Koktajl można ozdobić skórką imbiru.

(fot. depositphotos)





Tagi drink ,whisky




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.