• poncz na rumie
2022-07-29

Cytrynowy poncz na rumie

  • 4 porcje
  • 5 minut

Zawsze świetnie smakuje. Latem przynosi upragnione orzeźwienie, zimą wprowadza wakacyjną atmosferę. Sami się przekonajcie!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 4
  • 150

    ml rumu

  • 150

    ml syropu mango lub cytrynowego

  • 200

    ml soku z cytryny

  • 250

    ml niegazowanej wody mineralnej

  • 250

    ml prosecco

  • kilka kostek lodu lub kruszony lód

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do dzbanka wlać wodę, sok z cytryny, syrop mango lub cytrynowy oraz rum. Całość wymieszać i dopełnić prosecco. Poncz schłodzić.
  2. Koktajl przelać do szklanek wypełnionych kostkami lodu lub kruszonym lodem. Można udekorować cząstką cytryny.

(fot. depositphotos)





Tagi rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.