• Drink na czerwonym winie
2024-05-20

Bourbon na czerwonym winie

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Eleganckie połączenia czerwonego wina z bourbonem z lekką nutą słodyczy.

SKŁADNIKI
  • 90

    ml czerwonego wina półwytrawnego

  • 30

    ml bourbona

  • 20

    ml soku z cytryny

  • 15

    ml syropu cukrowego lub syropu truskawkowego

  • plasterki pomarańczy i kawałki truskawek do dekoracji

  • kilka kostek lodu

  • woda gazowana lub tonik do dopełnienia (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać wino, bourbon, sok z cytryny oraz syrop. Shaker zakręcić i energicznie nim wstrząsać przez kilka sekund, by składniki dobrze się połączyły.
  2. Do niskiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym przecedzić do niej przygotowany koktajl. Na końcu dołożyć plasterki cytryny oraz kawałki truskawek. Drink można dopełnić wodą gazowaną lub tonikiem.

Sprawdź też! Wino jako składnik koktajli. Nowy trend czy już rewolucja?

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.