2024-05-20
Bourbon na czerwonym winie
Eleganckie połączenia czerwonego wina z bourbonem z lekką nutą słodyczy.
SKŁADNIKI
-
90
ml czerwonego wina półwytrawnego
-
30
ml bourbona
-
20
ml soku z cytryny
-
15
ml syropu cukrowego lub syropu truskawkowego
-
plasterki pomarańczy i kawałki truskawek do dekoracji
-
kilka kostek lodu
-
woda gazowana lub tonik do dopełnienia (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
- Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać wino, bourbon, sok z cytryny oraz syrop. Shaker zakręcić i energicznie nim wstrząsać przez kilka sekund, by składniki dobrze się połączyły.
- Do niskiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym przecedzić do niej przygotowany koktajl. Na końcu dołożyć plasterki cytryny oraz kawałki truskawek. Drink można dopełnić wodą gazowaną lub tonikiem.
Sprawdź też! Wino jako składnik koktajli. Nowy trend czy już rewolucja?
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy