• Drink na ginie z czerwoną pomarańczą
2024-09-05

Bloody Orange Negroni

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Ta wersja sprawia, że Negroni nabiera niezwykłego koloru i nieco bardziej złożonego smaku, który jest jednocześnie świeży i lekko gorzki. 

SKŁADNIKI
  • 30

    ml ginu

  • 30

    ml Aperolu

  • 30

    ml czerwonego wermutu

  • 20

    ml soku z czerwonej pomarańczy

  • plasterki czerwonej pomarańczy i gałązka tymianku do dekoracji

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać gin, sok, Aperol oraz wermut. Składniki energicznie wymieszać, potrząsając shakerem.
  2. Do niskiej szklanki wsypać lód, po czym przecedzić przygotowany koktajl. Udekorować plasterkiem pomarańczy oraz gałązką tymianku.

Sprawdź też! Nie tylko z tonikiem. Poznaj 8 pysznych koktajli na ginie

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, gin




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.