2023-05-23
Arbuz na różowym winie
Szukacie kompana, który umili Wam słoneczne popołudnie? Oto on! Niezawodny koktajl arbuzowy na winie.
SKŁADNIKI
-
150
ml dobrze schłodzonego różowego wina (półwytrawnego lub półsłodkiego)
-
200
g miąższu arbuza
-
0.5
cytryny
-
kruszony lód
-
liście mięty i kawałki arbuza do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Arbuz pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Miąższ zmiksować z sokiem wyciśniętym z cytryny na gładki mus.
- Mus z arbuza przelać do szklanki typu hurricane. Dodać kruszony lód i całość dopełnić różowym winem. Drink udekorować liśćmi mięty oraz kawałkiem arbuza.
Sprawdź też! Lody arbuzowe na tequili
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy