• Drink arbuzowy na różowym winie
2023-05-23

Arbuz na różowym winie

  • 1 porcja
  • 10 minut

Szukacie kompana, który umili Wam słoneczne popołudnie? Oto on! Niezawodny koktajl arbuzowy na winie.

SKŁADNIKI
  • 150

    ml dobrze schłodzonego różowego wina (półwytrawnego lub półsłodkiego)

  • 200

    g miąższu arbuza

  • 0.5

    cytryny

  • kruszony lód

  • liście mięty i kawałki arbuza do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Arbuz pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Miąższ zmiksować z sokiem wyciśniętym z cytryny na gładki mus.
  2. Mus z arbuza przelać do szklanki typu hurricane. Dodać kruszony lód i całość dopełnić różowym winem. Drink udekorować liśćmi mięty oraz kawałkiem arbuza.

Sprawdź też! Lody arbuzowe na tequili





Tagi drinki, wino




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.