2024-06-11
Arbuz na ginie z nutą kiwi
Orzeźwiający koktajl, który łączy w sobie soczystość arbuza, słodko-kwaśny smak kiwi oraz botaniczny charakter ginu.
SKŁADNIKI
- 1
kiwi
- 0.5
szklanki pokrojonego miąższu arbuza
- 40
ml soku z limonki
- 120
ml ginu
woda gazowana lub tonik do dopełnienia
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Kiwi obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do shakera. Dodać miąższ arbuza i owoce rozetrzeć za pomocą muddlera, by puściły sok.
- Do shakera dolać sok z limonki oraz gin. Shaker zakręcić i wstrząsać nim przez kilka sekund, by składniki dobrze się połączyły.
- Do dwóch niskich szklanek wrzucić kostki lodu, po czym przecedzić przygotowany koktajl. Drinki dopełnić wodą gazowaną lub tonikiem. Na końcu można udekorować plasterkiem limonki lub cytryny.
Sprawdź też! Nie tylko z tonikiem. Poznaj 8 pysznych koktajli na ginie
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy