• Drink na ginie z arbuzem i kiwi
2024-06-11

Arbuz na ginie z nutą kiwi

  • 2 porcje
  • 5 minut

Orzeźwiający koktajl, który łączy w sobie soczystość arbuza, słodko-kwaśny smak kiwi oraz botaniczny charakter ginu.

SKŁADNIKI
  • 1

    kiwi

  • 0.5

    szklanki pokrojonego miąższu arbuza

  • 40

    ml soku z limonki

  • 120

    ml ginu

  • woda gazowana lub tonik do dopełnienia

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kiwi obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do shakera. Dodać miąższ arbuza i owoce rozetrzeć za pomocą muddlera, by puściły sok.
  2. Do shakera dolać sok z limonki oraz gin. Shaker zakręcić i wstrząsać nim przez kilka sekund, by składniki dobrze się połączyły.
  3. Do dwóch niskich szklanek wrzucić kostki lodu, po czym przecedzić przygotowany koktajl. Drinki dopełnić wodą gazowaną lub tonikiem. Na końcu można udekorować plasterkiem limonki lub cytryny.

Sprawdź też! Nie tylko z tonikiem. Poznaj 8 pysznych koktajli na ginie

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, gin




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.