2022-07-29
Cytrynowy poncz na rumie
Zawsze świetnie smakuje. Latem przynosi upragnione orzeźwienie, zimą wprowadza wakacyjną atmosferę. Sami się przekonajcie!
SKŁADNIKI
-
150
ml rumu
-
150
ml syropu mango lub cytrynowego
-
200
ml soku z cytryny
-
250
ml niegazowanej wody mineralnej
-
250
ml prosecco
-
kilka kostek lodu lub kruszony lód
PRZYGOTOWANIE:
- Do dzbanka wlać wodę, sok z cytryny, syrop mango lub cytrynowy oraz rum. Całość wymieszać i dopełnić prosecco. Poncz schłodzić.
- Koktajl przelać do szklanek wypełnionych kostkami lodu lub kruszonym lodem. Można udekorować cząstką cytryny.
Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy