• schabowe bez panierki
2025-01-02

Schabowe w bourbonie

  • 4 porcje
  • 20 minut
  • z bourbonem

Schabowy zrzuca swoją panierkę, by wziąć kąpiel w bourbonie. Ten smak Cię zaskoczy!

SKŁADNIKI
  • 4

    kotlety schabowe

  • 4

    łyżki keczupu

  • 1

    łyżka mąki pszennej

  • 2

    łyżki bourbona

  • 3

    łyżki oliwy z oliwek

  • słodka papryka w proszku

  • sól, pieprz

  • masło klarowane do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Keczup wymieszać z bourbonem i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
  2. Kotlety delikatnie rozbić, oprószyć z dwóch stron mąką, a następnie zanurzyć w sosie z keczupu. Odstawić na 10 minut.
  3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła klarowanego. Schabowe smażyć z obu stron po kilka minut – powinny być lekko zrumienione. Podawać z warzywami na patelnię lub sałatką.

Sprawdź też! Gotowanie z whisky – świetny pomysł czy zwykłe marnotrawstwo?

 








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.