• Poncz na ginie
2022-06-06

Poncz grejpfrutowy na ginie

  • 8 porcji
  • 15 minut

Orzeźwiający drink na bazie ginu i białego wina z sokiem z czerwonych grejpfrutów.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 8
  • 500

    ml ginu

  • 750

    ml białego wina musującego

  • 400

    ml soku z czerwonych grejpfrutów

  • 200

    ml soku z cytryny

  • 200

    ml syropu cytrynowego

  • 1

    duży różowy grejpfrut

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Grejpfrut umyć i dobrze osuszyć, po czym pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki.
  2. Do dużego naczynia przeznaczonego na poncz wrzucić kostki lodu oraz zamrożone kawałki grejpfruta.
  3. Następnie wlać gin, sok grejpfrutowy, sok z cytryny oraz syrop cytrynowy. Całość dobrze wymieszać. Na końcu poncz dopełnić winem musującym.





Tagi drinki ,gin ,poncz




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.