• Koktajl na bourbinie
2022-06-23

Apple & Bourbon

  • 1 porcja
  • 5 minut

Bourbon i sok jabłkowy stworzyli tak smaczny duet, że nie sposób mu się oprzeć. A tajnym składnikiem jest… syrop klonowy.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 40

    ml bourbona

  • 40

    ml soku jabłkowego tłoczonego

  • 2

    łyżeczki syropu klonowego

  • 0.5

    limonki

  • kilka kostek lodu

  • 1

    plasterek limonki i mięta do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Do niskiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać bourbon oraz sok jabłkowy.
  2. Następnie dodać sok wyciśnięty z 1/2 limonki oraz syrop klonowy. Całość dobrze wymieszać. Drink udekorować miętą oraz plasterkiem cytryny.
Tagi bourbon ,drink
KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.