• Aperol z ginem.
2022-06-20

Aperol z szampanem

  • 1 porcja
  • 5 minut

Świetny pomysł na aperitif. Idealny na rozpoczęcie przyjęcia i rozkręcenie kubków smakowych.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 50

    ml Aperolu

  • 80

    ml szampana

  • 30

    ml ginu

  • kilka kostek lodu

Przygotowanie:

  1. Szklankę wypełnić lodem, po czym wlać szampan, gin oraz Aperol. Dokładnie wymieszać.
  2. Drink można podawać z kawałkiem pomarańczy i udekorowany świeżymi listkami mięty.
Tagi drink ,gin
KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.