• whisky sour - klasyczny drink na whisky
2023-11-22

Whisky Sour

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Jeden z barmańskich klasyków, który pokochał cały świat. Teraz pora na Ciebie!

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kostki lodu, po czym wlać whisky, sok z cytryny oraz syrop cukrowy.
  2. Shaker zakręcić i energicznie wstrząsać nim ok. 30 sekund, by składniki dobrze się połączyły.
  3. Do niskiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym przecedzić do niej koktajl. Można udekorować cząstką cytryny.

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, whisky




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.