• Whisky szkocka ze słodkim wermutem
2024-10-14

Szkocka na wermucie

  • 1 porcja
  • 5 minut

Idealny sposób na wykorzystanie szkockiej whisky. Ten drink jest bardzo rozgrzewający – najlepiej smakuje w sezonie jesienno-zimowym.

SKŁADNIKI
  • 40

    ml szkockiej whisky

  • 40

    ml słodkiego wermutu

  • 2

    krople bittersa (opcjonalnie)

  • 1
  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Szklankę włożyć na chwilę do zamrażarki, aby się schłodziła.
  2. Whisky połączyć z wermutem i syropem cukrowym w shakerze, po czym przelać do schłodzonej szklanki wypełnionej lodem.
  3. Na końcu można opcjonalnie dodać angosturę. Drink polecamy ozdobić półplasterkiem pomarańczy.

Sprawdź też! Jak pić wermut? Tylko w koktajlach? Nie! Czas na degustację!

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, whisky




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.