2024-10-14
Szkocka na wermucie
Idealny sposób na wykorzystanie szkockiej whisky. Ten drink jest bardzo rozgrzewający – najlepiej smakuje w sezonie jesienno-zimowym.
SKŁADNIKI
-
40
ml szkockiej whisky
-
40
ml słodkiego wermutu
-
2
krople bittersa (opcjonalnie)
-
1
łyżeczka syropu cukrowego
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Szklankę włożyć na chwilę do zamrażarki, aby się schłodziła.
- Whisky połączyć z wermutem i syropem cukrowym w shakerze, po czym przelać do schłodzonej szklanki wypełnionej lodem.
- Na końcu można opcjonalnie dodać angosturę. Drink polecamy ozdobić półplasterkiem pomarańczy.
Sprawdź też! Jak pić wermut? Tylko w koktajlach? Nie! Czas na degustację!
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy