2022-06-24
Mango Chili Margarita
Przedstawiamy prawdziwego króla imprezy. Mango, tequila i papryczka chili – co za nieziemskie połączenie!
SKŁADNIKI
-
200
ml soku mango
-
80
ml tequili
-
80
ml likieru pomarańczowego
-
0.5
limonki + ćwiartka
-
1
łyżka syropu cukrowego
-
2
plasterki zielonej papryczki chili
-
cukier do dekoracji
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Sok z mango wymieszać z tequilą, likierem pomarańczowym, sokiem wyciśniętym z 1/2 limonki oraz syropem cukrowym.
- Cukier rozsypać na talerzyku. Brzegi szklanki zwilżyć ćwiartką limonki, po czym dokładnie obtoczyć w cukrze.
- Szklanki wypełnić lodem i do każdej wrzucić po plasterku papryczki chili. Następnie przelać gotowy koktajl.
- Do przygotowania drinka zamiast soku można użyć purée z mango. 200 g obranego i pokrojonego mango należy zmiksować z syropem cukrowym – syropu wtedy nie dodajemy już osobno do drinka. Następnie do musu dodajemy pozostałe składniki i przelewamy do szklanek wypełnionych lodem.
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy