2024-07-31
Klasyk na rumie, czyli Queen’s Park Swizzle
To orzeźwiający drink pochodzący z Trynidadu i Tobago. W smaku przypomina nieco Mojito, ale wymaga jeszcze jednego tajemniczego składnika – Angostury.
SKŁADNIKI
-
60
ml ciemnego rumu
-
30
ml soku z limonki
-
20
-
10
listków mięty + do dekoracji
-
4
krople Angostury
-
kruszony lód
PRZYGOTOWANIE:
- Na dnie szklanki typu Collins ułożyć liście mięty i polać je syropem cukrowym. Delikatnie wymieszać.
- Następnie wlać rum oraz sok z limonki. Drink dopełnić kruszonym lodem i ostrożnie wymieszać.
- Wierzch skropić Angosturą. Koktajl udekorować listkami mięty.
Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów
(fot. depositphotos)
- Angosturę można zastąpić kilkoma kroplami Aperolu.
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy