2024-06-25
Drink na białym rumie z pomarańczą i porzeczką
Doskonale orzeźwiający, komfortowy letni napój z karaibskim rumem i polską porzeczką.
SKŁADNIKI
-
1
szklanka czerwonych porzeczek
-
1
szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
-
100
ml białego rumu
-
0.5
pomarańczy
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Z porzeczek usunąć gałązki. Owoce opłukać i osuszyć. Z pomarańczy zdjąć skórkę. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki.
- Czerwone porzeczki i cząstki pomarańczy przełożyć do dwóch wysokich szklanek, po czym składniki rozgnieść, by owoce puściły sok.
- Do szklanek wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać rum i wymieszać.
- Drink dopełnić sokiem, delikatnie wlewając go do alkoholu. Udekorować według uznania.
Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy