• Letni koktajl na rumie z porzeczką i sokiem pomarańczowym.
2024-06-25

Drink na białym rumie z pomarańczą i porzeczką

  • 2 porcje
  • 5 minut

Doskonale orzeźwiający, komfortowy letni napój z karaibskim rumem i polską porzeczką.

SKŁADNIKI
  • 1

    szklanka czerwonych porzeczek

  • 1

    szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy

  • 100

    ml białego rumu

  • 0.5

    pomarańczy

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z porzeczek usunąć gałązki. Owoce opłukać i osuszyć. Z pomarańczy zdjąć skórkę. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Czerwone porzeczki i cząstki pomarańczy przełożyć do dwóch wysokich szklanek, po czym składniki rozgnieść, by owoce puściły sok.
  3. Do szklanek wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać rum i wymieszać.
  4. Drink dopełnić sokiem, delikatnie wlewając go do alkoholu. Udekorować według uznania.

Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.