• Kubański drink na rumie
2025-01-09

Canchanchara – kubański drink na rumie

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Idealna równowaga słodyczy, cierpkości i bąbelków. Orzeźwiający przepis prosto z Kuby!

SKŁADNIKI
  • 60

    ml białego rumu

  • 15

    ml świeżo wyciśniętego soku z limonki

  • 15

    ml płynnego miodu lub syropu miodowego

  • 50

    ml mineralnej wody gazowanej

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać rum, sok z limonki oraz płynny miód (można go wcześniej rozpuścić w mikrofalówce) lub syrop miodowy.
  2. Shaker zakręcić i energicznie nim potrząsać, by składniki dobrze się połączyły.
  3. Drink przecedzić do szklanki wypełnionej lodem i dopełnić wodą gazowaną. Można udekorować plastrem limonki.

Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.