• Drink na miodowej whisky
2023-08-30

Cold Toddy – miodowy drink na whisky

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Świetny drink na już nieco dłuższe i chłodniejsze wieczory. Idealny też na domówkę – zwiększając ilość składników, bardzo łatwo można zmienić go w poncz.

SKŁADNIKI
  • 60

    ml miodowej whisky

  • 30

    ml soku z pomarańczy

  • 1.5

    łyżeczki płynnego miodu

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać whisky, sok z pomarańczy oraz miód. Shaker zamknąć i chwilę nim postrząsać, by składniki dobrze się połączyły.
  2. Szklankę typu low ball wypełnić do połowy kostkami lodu, po czym przecedzić do niej przygotowany koktajl. Udekorować według uznania – np. plastrem miodu lub kawałkiem pomarańczy.

Sprawdź też! Drinki z whisky. Z czym najlepiej mieszać whisky?

(fot. depositphotos)





Tagi whisky




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.