2023-08-30
Cold Toddy – miodowy drink na whisky
Świetny drink na już nieco dłuższe i chłodniejsze wieczory. Idealny też na domówkę – zwiększając ilość składników, bardzo łatwo można zmienić go w poncz.
SKŁADNIKI
-
60
ml miodowej whisky
-
30
ml soku z pomarańczy
-
1.5
łyżeczki płynnego miodu
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać whisky, sok z pomarańczy oraz miód. Shaker zamknąć i chwilę nim postrząsać, by składniki dobrze się połączyły.
- Szklankę typu low ball wypełnić do połowy kostkami lodu, po czym przecedzić do niej przygotowany koktajl. Udekorować według uznania – np. plastrem miodu lub kawałkiem pomarańczy.
Sprawdź też! Drinki z whisky. Z czym najlepiej mieszać whisky?
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy