• drink na bourbonie
2023-07-11

Bourbon z Aperolem i czerwoną pomarańczą

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Aperol doskonale nadaje się nie tylko do musujących drinków na prosecco. Bourbon również lubi jego towarzystwo.

SKŁADNIKI
  • 50

    ml bourbona

  • 20

    ml soku z czerwonych pomarańczy (lub z limonki)

  • 20

    ml Aperolu

  • 20
  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. W shakerze wypełnionym lodem połączyć bourbon, sok z czerwonej pomarańczy, Aperol oraz syrop cukrowy.
  2. Do szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym przecedzić do niej przygotowany koktajl. Można udekorować gałązką rozmarynu i kawałkiem pomarańczy.

Sprawdź też! Whisky a bourbon. 5 różnic, które musisz znać

(fot. depositphotos)





Tagi bourbon, drinki




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.