• Whiskey spritz - irlandzka z aperolem
2023-02-14

Whiskey Spritz

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Irlandzka whiskey z bąbelkami! Idealny szprycer na każdą okazję.

SKŁADNIKI
  • 50

    ml irlandzkiej whiskey

  • 10

    ml Aperolu

  • 20

    ml gazowanej wody mineralnej

  • 50

    ml prosecco

  • kilka kostek lodu

  • 1

    plasterek pomarańczy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wlać whiskey oraz Aperol, po czym zakręcić i energicznie potrząsać, by składniki dobrze się połączyły.
  2. Do niskiej szklanki wsypać lód, po czym przelać koktajl. Dopełnić wodą oraz prosecco. Na końcu udekorować pomarańczą.

Sprawdź też! Whisky vs. whiskey. Jaka jest różnica?

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.