2022-06-06
Poncz grejpfrutowy na ginie
Orzeźwiający drink na bazie ginu i białego wina z sokiem z czerwonych grejpfrutów.
SKŁADNIKI
- 500
ml ginu
- 750
ml białego wina musującego
- 400
ml soku z czerwonych grejpfrutów
- 200
ml soku z cytryny
- 200
ml syropu cytrynowego
- 1
duży różowy grejpfrut
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Grejpfrut umyć i dobrze osuszyć, po czym pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki.
- Do dużego naczynia przeznaczonego na poncz wrzucić kostki lodu oraz zamrożone kawałki grejpfruta.
- Następnie wlać gin, sok grejpfrutowy, sok z cytryny oraz syrop cytrynowy. Całość dobrze wymieszać. Na końcu poncz dopełnić winem musującym.
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy