• Dalgona coffee ro kawa i deser w jednym.
2025-04-17

Dalgona coffee

  • 2 porcje
  • 10 minut

Puszysta jak chmurka, słodka jak pierwsze zauroczenie – dalgona coffee to kawa, która podbiła serca na całym świecie. Idealna na leniwe poranki, wspólne śniadania we dwoje albo szybki deser w filiżance.

SKŁADNIKI
  • 2

    płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej

  • 2

    łyżki cukru

  • 2

    łyżki gorącej wody

  • 500

    ml mleka (może być też roślinne)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mleko przelać do garnka z grubym dnem i zagotować na małym ogniu.
  2. Kawę rozpuszczalną przesypać do miseczki, po czym dodać cukier i wodę.
  3. Składniki ubijać za pomocą miksera przez 4 minuty na gęstą piankę.
  4. Mleko przelać do dwóch wyższych szklanek. Na wierzch ostrożnie wyłożyć za pomocą łyżki piankę. Od razu podawać.

Czytaj także! Kawa na deser? Włosi wiedzą, jak osłodzić sobie życie!

(fot. depositphotos)





Tagi deser, kawa




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.