• Mrożony Manhattan
2025-04-14

Frozen Manhattan

  • 1 porcja
  • 7 minut

To przepis, który jest stworzony na spokojne, leniwe popołudnia. Czas zwalnia, a my możemy delektować się smakiem Manhattanu w bardziej orzeźwiającej wersji.

SKŁADNIKI
  • 100

    ml bourbona

  • 45

    ml słodkiego wermutu

  • 2

    łyżki syropu wiśniowego

  • 4

    krople bittersa

  • 1

    szklanka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do kielicha blendera wrzucić lód, po czym wlać bourbon, wermut i syrop wiśniowy. Dodać bittersa.
  2. Składniki zmiksować na wysokich obrotach, aż powstanie półgęsta konsystencja.
  3. Slushy przelać do kieliszka koktajlowego. Podawać od razu.

Sprawdź też! Klasyczny Manhattan

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.