• Mango z chili
2022-06-24

Mango Chili Margarita

  • 2 porcje
  • 10 minut

Przedstawiamy prawdziwego króla imprezy. Mango, tequila i papryczka chili – co za nieziemskie połączenie!

SKŁADNIKI
  • 200

    ml soku mango

  • 80

    ml tequili

  • 80

    ml likieru pomarańczowego

  • 0.5

    limonki + ćwiartka

  • 1
  • 2

    plasterki zielonej papryczki chili

  • cukier do dekoracji

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Sok z mango wymieszać z tequilą, likierem pomarańczowym, sokiem wyciśniętym z 1/2 limonki oraz syropem cukrowym.
  2. Cukier rozsypać na talerzyku. Brzegi szklanki zwilżyć ćwiartką limonki, po czym dokładnie obtoczyć w cukrze.
  3. Szklanki wypełnić lodem i do każdej wrzucić po plasterku papryczki chili. Następnie przelać gotowy koktajl.





  • Do przygotowania drinka zamiast soku można użyć purée z mango. 200 g obranego i pokrojonego mango należy zmiksować z syropem cukrowym – syropu wtedy nie dodajemy już osobno do drinka. Następnie do musu dodajemy pozostałe składniki i przelewamy do szklanek wypełnionych lodem.
Tagi drinki, tequila




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.