2025-01-09
Canchanchara – kubański drink na rumie
Idealna równowaga słodyczy, cierpkości i bąbelków. Orzeźwiający przepis prosto z Kuby!
SKŁADNIKI
- 60
ml białego rumu
- 15
ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 15
ml płynnego miodu lub syropu miodowego
- 50
ml mineralnej wody gazowanej
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać rum, sok z limonki oraz płynny miód (można go wcześniej rozpuścić w mikrofalówce) lub syrop miodowy.
- Shaker zakręcić i energicznie nim potrząsać, by składniki dobrze się połączyły.
- Drink przecedzić do szklanki wypełnionej lodem i dopełnić wodą gazowaną. Można udekorować plastrem limonki.
Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy