2024-12-31
Rum z Aperolem
Zderzenie dwóch światów – karaibskiej słodyczy oraz włoskiej świeżości!
SKŁADNIKI
-
40
ml białego rumu
-
50
ml Aperolu
-
80
ml gazowanej wody mineralnej
-
1
limonka
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Limonkę przeciąć na pół. Jedną połówkę pokroić w plasterki, a z drugiej wycisnąć sok.
- Do shakera wrzucić kostki lodu, po czym dolać biały rum, Aperol i sok z limonki. Składniki kilka razy energicznie wstrząsnąć, by się dobrze połączyły.
- Drink przelać do szklanki wypełnionej lodem i dopełnić wodą gazowaną. Koktajl udekorować plasterkami limonki.
Sprawdź też! 5 najczęściej powtarzanych mitów na temat rumu
(fot. depositphotos)
- Ten drink warto przygotować też z likierem Passoa o smaku marakui. Obłęd!
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy