• Rum z Aperolem
2024-12-31

Rum z Aperolem

  • 1 porcja
  • 3 minuty

Zderzenie dwóch światów – karaibskiej słodyczy oraz włoskiej świeżości!

SKŁADNIKI
  • 40

    ml białego rumu

  • 50

    ml Aperolu

  • 80

    ml gazowanej wody mineralnej

  • 1

    limonka

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Limonkę przeciąć na pół. Jedną połówkę pokroić w plasterki, a z drugiej wycisnąć sok.
  2. Do shakera wrzucić kostki lodu, po czym dolać biały rum, Aperol i sok z limonki. Składniki kilka razy energicznie wstrząsnąć, by się dobrze połączyły.
  3. Drink przelać do szklanki wypełnionej lodem i dopełnić wodą gazowaną. Koktajl udekorować plasterkami limonki.

Sprawdź też! 5 najczęściej powtarzanych mitów na temat rumu

(fot. depositphotos)





  • Ten drink warto przygotować też z likierem Passoa o smaku marakui. Obłęd!
Tagi drinki, rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.